7 of 13 dagenregeling

De 13 dagenregeling bepaalt dat een zorgaanbieder na het vertrek van een cliënt (meestal overlijden) maximaal 13 dagen een AWBZ-vergoeding blijft ontvangen. Dit betekent dat in de meeste verpleeghuizen en woonzorgcentra een kamer na 13 dagen klaar moet zijn voor een nieuwe bewoner.

Voor familieleden van een overledene betekent dat, dat zij slechts 7 dagen de tijd krijgen om een appartement te ontruimen en bezemschoon op te leveren. Dat is een strakke planning die moeilijk samengaat met een rouwperiode – helemaal als familieleden een baan hebben of verder weg wonen. Bovendien legt het extra werkdruk op het zorgende personeel.

Mondial Centrum Verhuizingen biedt uitkomst. Binnen 7 dagen na melding zorgen wij dat de woning volledig is ontruimd en bezemschoon wordt opgeleverd. Zo nodig zorgen we voor nieuw behang en vloerbedekking, een likje verf of nieuwe gordijnen.

We verpakken de inventaris en slaan deze maximaal 30 dagen op, zodat de familie allereerst de tijd heeft om te rouwen. Daarna kunnen de meubels verkocht worden in ons Inboedel Service Centrum.