Historie

Mondial Centrum Verhuizingen heeft een lange historie. Die begint in 1941, midden in de oorlog, met een eenmanszaak die pakketjes rondbrengt in Maastricht, met de Markt/Boschstraat als bakermat. Later is het bedrijf overgestapt op verhuizingen. Al snel verhuisde het bedrijf naar Wijckerveld en in 1966 naar de Koning Clovisstraat. Ook daar speelde ruimtegebrek parten, dus werden overal in de stad opslagruimten gehuurd. Vanaf 1994 werd de eerste paal geslagen voor de definitieve locatie van Centrum Verhuizingen, op het huidige perceel op industrieterrein Randwyck. Maastricht zou altijd de thuisbasis blijven.

De gebouwde loods van 1700 m² bleek al snel te klein: in 1997 werd er 1500 m² bijgebouwd. In 2003 werd bovendien de 100 m² kantoorruimte vervijfvoudigd. In 2008 volgde de vestiging van een speciaal Toneel Decordepot van 1000 m² in Eijsden (industriepark Zoerbeemden). In 2009 bouwden we nog eens 3000 m² loodsfaciliteiten, 12.000 m² geconditioneerde archiefopslag en 200 m² kantoorruimte en selfstore units op onze hoofdlocatie in Maastricht.

Ook organisatorisch stonden we al die tijd niet stil. In 2003 fuseerde The Dutch Movers Group met Mondial Movers, het jaar erop lieten we de bedrijfsnaam Fa. P. van Maasakker & Zn. los, om die te veranderen in Centrum Verhuizingen BV.

In 2013 zijn we gestart met ons Inboedel Service Centrum. We ontwikkelen voortdurend nieuwe diensten voor onze klanten om ze zoveel mogelijk te kunnen ontzorgen. Zo is Centrum verhuizingen uitgegroeid van een plaatselijke pakketdienst tot een toonaangevend, internationaal opererend verhuisbedrijf voor particuliere en zakelijke klanten.